zoeken
english deutch

Elektrische bakfiets modellen

CargoBike Short Steps

CargoBike Long Steps

CargoTrike Steps

CargoBike Shadow Steps

Shadow Steps Night Blue

Riksja

Daycare

Elektrische bakfiets

Wie wil dat nu niet; een elektrische bakfiets, onze bakfiets is de enige echte van Nederlands fabricaat en handgemaakt. Een betere bakfiets vind je nergens, ook onze elektrische modellen worden volledig handgemaakt, gecontroleerd, getest en dan pas gaat onze bakfiets op weg naar zijn nieuwe eigenaar. Dat wordt dus genieten van onze originele elektrische bakfiets.

Elektrische aandrijving

Bijna alle CargoBikes en Trikes zijn ook met elektrische ondersteuning leverbaar. Dit maakt het fietsen nog gemakkelijker en sneller. Ook kan de motor u helpen bij het lopen met de fiets aan de hand. De accu is uitneembaar, wat makkelijk is wanneer u geen stopcontact in de buurt van de fietsenstalling heeft.

Shimano STEPS

De elektrische CargoBikes en Trikes zijn uitgevoerd met het Shimano STEPS middenmotor systeem (6100 serie). Dit systeem is relatief licht in gewicht, geeft een goede ondersteuningen en heeft een groot bereik. Het Shimano STEPS systeem is betrouwbaar en heeft veel extra's. Dit systeem is eenvoudig te bedienen via een display met bediening dicht bij de duim, hierbij kunt u de handen aan het stuur houden. Ook is de Shimano STEPS voorzien van een loophulp voor ondersteuning tijdens het lopen met de fiets.

Uitvoeringen

De Steps modellen zijn leverbaar met een Nexus 7 versnellingsnaaf handgeschakeld, een NuVinci traploze versnellingsnaaf en een Nexus 5 versnellingsnaaf met automatische schakeling (DI2).

Steps knopje     STEPS ACCU    

Di2

Met de DI2 optie schakelt het systeem voor u. De Di2 optie van de STEPS is één geheel met de elektronica, dit houdt in dat de motor zijn kracht vermindert wanneer de naaf moet schakelen. Ook kan dit systeem zo ingesteld worden dat de naaf automatisch terug schakelt naar een lage versnelling wanneer u stil staat, zodat de fiets klaar staat om in de juiste versnelling weg te fietsen.

 

Actie radius

Let op: Bij een Bakfiets is het erg lastig om een actieradius af te geven. Dit kan variëren tussen de 20 en 70 kilometer. Er hangt daarbij veel af van het totaal gewicht van de fiets met belading, de mate van mee-fietsen door de berijder en de rijstijl. Ook het terrein waar gereden wordt is van invloed, denk aan stadsverkeer en of u veel heuvels op moet fietsen. U kunt de actieradius verhogen door met harde banden te fietsen en weg te fietsen in een lage versnelling.

Wij leveren de fiets standaard met een 418Wh accu, optioneel kan er gekozen worden voor een 500Wh versie, de grotere accu heeft een 20% grotere actieradius.

 

Accu:

De Accu van de Shimano steps is 36 volt, 418 Wh en heeft een los gewicht van 2,55kg. Interessant detail: een losse accu kost slechts € 499,-. Er is ook een 500Wh accu leverbaar tegen een meerprijs van 200 euro, losse verkoopprijs: € 699,-

 

Snellader:

De meegeleverde lader voor de accu is een zogenaamde snellader, deze is zo afgesteld dat u in ca 2 uur tijd al weer 70% vulling heeft. De hele accu opladen duurt ca 4 uur.

Fietscomputer:

De display op uw stuur is ook meteen een fietscomputer, hij geeft behalve de staat van de accu, de nog resterende kilometers en de ondersteuningsstand ook de snelheid en de gefietste afstand aan.