zoeken
english deutch

Elektrische bakfiets modellen

CargoBike Short Steps

CargoBike Long Steps

CargoTrike Steps

CargoBike Shadow Steps

Shadow Steps Night Blue

CargoBike Shepherd

Business

Elektrische bakfiets

Wie wil dat nu niet; een elektrische bakfiets. Onze bakfiets is de enige echte van Nederlands fabricaat en handgemaakt. Een betere bakfiets vind je nergens! Ook onze elektrische modellen worden volledig handgemaakt, gecontroleerd, getest en daarna pas gaat onze bakfiets op weg naar de nieuwe eigenaar. Dat wordt dus genieten van onze originele elektrische bakfiets.

Elektrische aandrijving

Bijna alle CargoBikes en Trikes zijn ook met elektrische ondersteuning leverbaar. Dit maakt het fietsen nog gemakkelijker en sneller. Ook kan de motor u helpen bij het lopen met de fiets aan de hand. De accu is uitneembaar, wat makkelijk is wanneer u geen stopcontact in de buurt van de fietsenstalling heeft.

Shimano STEPS

De elektrische CargoBikes en Trikes zijn uitgevoerd met het Shimano STEPS middenmotor systeem (6100 serie). Dit systeem is relatief licht in gewicht, geeft een goede ondersteuningen en heeft een groot bereik. Het Shimano STEPS systeem is betrouwbaar en heeft veel extra's. Dit systeem is eenvoudig te bedienen via een display met bediening dicht bij de duim, hierbij kunt u de handen aan het stuur houden. Ook is de Shimano STEPS voorzien van een loophulp voor ondersteuning tijdens het lopen met de fiets.

Versnellingen

Voor onze elektrische bakfietsen kan er gekozen worden uit een aantal versnellingsnaven. Voor automatisch geschakelde fietsen bieden wij de Shimano Nexus 5 aan. Voor handmatig schakelen kunt u kiezen tussen de Shimano Nexus 5, Shimano Nexus 7 of een Enviolo Traploze versnelling.

Steps knopjeSTEPS ACCU

Di2

De automatisch geschakelde Shimano Nexus 5 maakt gebruikt van het Di2 systeem. Dit zit geïntegreerd met de motor om het schakelen zo soepel mogelijk te maken. Wanneer het systeem gaat schakelen wordt de aandrijvende kracht van de motor verminderd om zo de kracht op de ketting te verminderen tijdens het schakelen. Tevens is dit systeem ook zo in te stellen dat hij altijd naar de gewenste versnelling terugschakelt als de fiets stilstaat, zodat het opstappen altijd perfect is.

Actieradius

Let op! Bij een Bakfiets is het erg lastig om een actieradius af te geven. Dit kan variëren tussen de 20 en 70 kilometer. Er hangt hierbij veel af van het totaal gewicht van de fiets met belading, de mate van mee-fietsen door de berijder en de rijstijl. Ook het terrein waar gereden wordt is van invloed, denk aan stadsverkeer en heuvelachtig terrein. De actieradius is te vergroten door ervoor te zorgen dat de banden mooi hard zijn en dat het vertrekken op een lage versnelling gebeurt.

Accu

Wij leveren het Shimano STEPS systeem met de standaard 36V, 418Wh accu, deze heeft een los gewicht van 2,55kg. Er kan tegen meerprijs ook een grotere 504Wh van 2,65kg accu meegeleverd worden die een 20% grotere actieradius biedt. Deze accu's zijn ook allebei los (bij) te bestellen voor een fiets, voor als u een reserve accu wilt hebben.

Snellader

De meegeleverde acculader is een zogeheten snellader. Deze is zo afgesteld dat de standaard accu in ongeveer twee uur tijd al weer voor 70% opgeladen is. Het volledig opladen van de accu duurt ongeveer vier uur voor de 418Wh accu en ongeveer 5 uur voor de 504Wh accu.

Fietscomputer

Het display aan het stuur is ook een fietscomputer. Op het display valt af te lezen hoe vol de accu zit, wat de resterende actieradius ongeveer is, welke ondersteuningsstand er is geselecteerd en hoeveel afstand er al is afgelegd.