zoeken
english deutch

Cargotrike

Een CargoTrike is een bakfiets met drie wielen. Vaak wordt deze gekozen door mensen die meer dan drie kinderen te vervoeren hebben. De Trike is standaard voorzien van vier gordeltjes. Bij de Daycare versie zitten de bankjes in de lengte richting, hier kunnen 6 kinderen in de gordeltjes vervoerd worden. Het voordeel van een driewieler is dat hij ook rechtop blijft staan bij stilstand of langzaam fietsen. Het nadeel van een Trike is dat deze enige gewenning vergt bij het bochtenwerk. Wanneer iemand voor het eerst van een normale fiets op een driewieler stapt zal hij enorm moeten wennen.
Ook is de maximum snelheid bij een trike vaak wat lager dan bij een  tweewieler. Het voordeel is dat er meer meegenomen kan worden.
De elektrische uitvoering heeft een Shimano STEPS motor die trapondersteuning biedt. Voor meer informatie over de elektrische modellen kunt u terecht bij de hoofdpagina van deze categorie.

CargoTrike Classic Narrow

CargoTrike Cruiser Narrow

CargoTrike Classic Wide

CargoTrike Cruiser Wide

Daycare

Narrow (Smal)  of  Wide (breed)?

De Trike is er in een narrow (smalle) en in een wide (brede) versie. De narrow versie wordt vaak gekozen wanneer het belangrijk is wanneer de fiets door een smalle opening moet (85cm). De wide versie heeft als voordeel dat hij door zijn bredere (95cm) wegligging wat stabieler is en natuurlijk nog meer mee kan nemen (tot 6 kinderen in de gordels).

Modellen

De CargoTrike is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen en modellen. Zo is is de Trike verkrijgbaar in een Classic en in een Cruiser uitvoering waarbij er ook een keuze is tussen een wide en narrow variant. Daarnaast zijn alle modellen van de Cargotrike verkrijgbaar in een niet electrische uitvoering.

Verschillen tussen de Classic en de Cruiser

De Classic modellen van Bakfiets.nl hebben zoals de naam al zegt de meest klassieke uitstraling en lijken veel op de modellen zoals ze eind jaren 90 op de markt kwamen. De modellen worden gekenmerkt door een stevige stalendrager een RVS stuurbocht en stuurpen, stevige wielen en RVS spatborden. De Cruiser modellen zijn Sportief en stoer vorm gegeven met extra dikke wit gekleurde banden, matzwart gekleurde spatborden en met leren Brooks zadel en handvatten. De Cruiser heeft een mooie grote dingdong bel.

Frame

De Bakfiets.nl Trike heeft een stalen frame dat in Nederland is geproduceerd. Met drie lagen poederlak is hij bestand tegen het Nederlandse klimaat. 

Houten bak

De Bak is gemaakt van Watervast multiplex hout gemaakt met FSC keurmerk dit maakt dat de bak goed geschikt is om in de buitenlucht te worden gebruikt. Natuurlijk is het wel goed voor de bak wanneer deze af en toe droog kan worden door hem te stallen onder een afdak of zeil.De bak zit laag bij de grond en door de speciale opstaphoek kunnen de kinderen eenvoudig in en uit de bak klimmen.

Accessoires

Ook voor de Trike heeft Bakfiets.nl veel accessoires ontwikkeld.